Μεγάλες ομάδες και πως αντιλαμβάνονται τη σχέση τους με τον φίλαθλο / πελάτη τους

Τροφή για σκέψη προς τους διοικούντες τον ΟΦΗ...

Το γήπεδο της Μπάγερν χωράει 75.000 θεατές και είναι συνέχεια sold out. Όταν λέμε συνέχεια, κυριολεκτούμε. Από το 2005, όταν και άνοιξε, όλοι οι επίσημοι αγώνες είναι sold out! Εννοείται πως και τα διαρκείας της (το 50% της χωρητικότητας του γηπέδου είναι διαρκείας) εξαντλούνται αμέσως ενώ στη λίστα αναμονής υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες φίλαθλοι.

Παρά την τεράστια ζήτηση οι τιμές των φτηνών διαρκείας παραμένουν χαμηλές, ειδικά σε σύγκριση με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Τα εισιτήρια στο πέταλο των ορθίων κόστιζαν πέρσι 170 ευρώ (δηλαδή 10 ευρώ/ματς) ενώ τα επόμενα έβγαιναν περίπου στα 20 ευρώ/ματς. Οι τιμές αυτές έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις, ειδικά ανάμεσα σε Άγγλους που κάνουν συγκρίσεις με τις δικές τους ομάδες.

Η Μπάγερν θα μπορούσε πολύ άνετα να διπλασιάσει όλες τις τιμές της, να βγάλει περισσότερα λεφτά άκοπα και πάλι να ξεπουλήσει σε χρόνο ρεκόρ. Δεν φαίνεται όμως διατεθειμένη να το κάνει.

Μια έρευνα που κυκλοφόρησε πρόσφατα έδειξε πως οι κάτοχοι διαρκείας της ξοδεύουν στο γήπεδο πολλά περισσότερα σε κάθε αγώνα (σε φαγητό, ποτό και είδη από τη μπουτίκ) από τους αντίστοιχους στην Αγγλία που έχουν πληρώσει πάνω από 1000 ευρώ για ένα διαρκείας.

Όταν ένας Άγγλος δημοσιογράφος είχε ρωτήσει τον Ρουμενίγκε γιατί δεν ανεβάζουν τις τιμές, η απάντηση του ήταν: “Πρέπει να νοιαζόμαστε για την κοινωνική ευθύνη του συλλόγου. Έχουμε ακριβά εισιτήρια για τις πολύ καλές θέσεις και χάρη σε αυτά μπορούμε ακόμα να πουλάμε πολύ φτηνά εισιτήρια για το πέταλο. Ένας φτωχός άνθρωπος, ίσως άνεργος, θέλουμε να μπορεί να πάει να δει ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο έχουμε ένα γήπεδο με ωραία οπαδική ατμόσφαιρα, με κόσμο που τραγουδάει σε όλο το παιχνίδι”.
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο “el sombrero” και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο

ΚΩΤΗΣ 300×250
Μπορεί επίσης να σας αρέσει