Η μπάλα και η Χούντα
Ο ΟΦΗ, δήθεν ο ευνοημένος της Χούντας και ο Ολυμπιακός ο ...antifa

Οι οπαδοί του ΟΦΗ πάμε για ένα ματς-γιορτή στις 17 Μαΐου απέναντι στο μεγάλο φαβορί, που είναι ο Ολυμπιακός και κάποιοι κομπλεξικοί προσπαθούν να δυναμιτίσουν το παιχνίδι, λες και παίζει Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ή Ρεαλ-Μπαρτσελόνα.
Η προπαγάνδα έφτασε σε τέτοιο σημείο, που μια βδομάδα πριν τον Τελικό θυμήθηκαν τη….Χούντα και τον Ασλανίδη, που ευνόησε τον ΟΦΗ. Ενώ την ομάδα τους την… πολέμησε.
Το επίμαχο meme
Όλο το γκαιμπελίστικο παραλήρημα βασίστηκε πάνω σε ένα αμφιλεγόμενο meme που κυκλοφόρησε και εκεί εικονίζονταν ένας κρητικός με τα χρώματα του ΟΦΗ να κυνηγάει έναν Ολυμπιακό, που φορά το κράνος των SS, κάνοντας παραλληλισμό του Τελικού Κυπέλλου με τη Μάχη της Κρήτης.
Κάπως άκυρο το meme, να το δεχτούμε. Μπορεί αλληγορικά να ήθελε να πει ότι πολεμάει ο μικρός το μεγάλο, ο ανίσχυρος, τον ισχυρό ή κάτι τέτοιο. Δε νομίζω να εννοούσε κανείς ότι ο μέσος Γάβρος έχει σχέση με τους Ναζί. Ή ότι έκανε απόβαση στην Κρήτη για να μας καθυποτάξει.
Κακό χιούμορ ήταν και μέχρι εκεί.
Όλα τα υπόλοιπα είναι υπερβολικά
Μύγα Τσε-Τσε
Γιατί μετά τη δημοσίευση του meme είχαμε:
Κίνηση νομικά από την ΠΑΕ Ολυμπιακός στην εφημερίδα και ιντερνετικό οχετό από… αγνούς φίλους τους ποδοσφαίρου, που θυμήθηκαν ακόμη και τη σχέση ΟΦΗ-Χούντας!
Ναι, της γνωστής Χούντας που ευνόησε τον ΟΦΗ, και μόνον αυτόν.
1967-1974
Να είμαστε ειλικρινείς.
Η Χούντα όντως βοήθησε τον ΟΦΗ, όπως βοήθησε όλες τις μεγάλες ομάδες της περιφέρειας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό και κυρίως πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
Έφερε τις ομάδες της Κύπρου στην Α’Εθνική, δημιούργησε τις συνθήκες για να μείνει μία ομάδα σε κάθε επαρχιακή πόλη σε Α’ και Β’ Εθνική. Εκεί ευνοήθηκε και ο ΟΦΗ αλλά όχι μόνο αυτός. Στάθηκε στη Β’ και πήρε την άνοδο για την Α’ Εθνική το 1968. Μέχρι εκεί.
Ας δούμε όμως λίγο όμως και την πορεία του “κατατρεγμένου” Ολυμπιακού επί 7ετίας.
Ο ΟΣΦΠ λοιπόν πήρε:
Τρία πρωταθλήματα.
Τρία Κύπελλα
Τρεις φορές τερμάτισε 2ος και μία 3ος
Ενώ έπαιξε και άλλους δύο τελικούς Κυπέλλου, όπου έχασε στις λεπτομέρειες. Τον έναν στα πέναλτι (με ΠΑΟΚ) και τον άλλον στην κλήρωση -κανονικός αγώνας 1-1 – (με ΠΑΟ).
Θα μου πείτε τώρα: “Ολυμπιακός είναι αυτός, λογικό δεν είναι;”
Όχι δεν είναι, αν σκεφτούμε ότι την αμέσως προηγούμενη 7ετία (’60-’67) πήρε μόλις 1 πρωτάθλημα,με τον ΠΑΟ να παίρνει 5 και την ΑΕΚ άλλο ένα.
Η Χούντα ήταν με όλους
Μια χαρά λοιπόν τα πήγε επί Χούντας και ο Ολυμπιακός.
Άλλο που ο Παναθηναϊκός έφτασε στο Γουέμπλεϊ και εκεί έχουν σκαλώσει οι Πειραιώτες.
Και η ΑΕΚ πήρε επί Χούντας το ευρωπαϊκό στο μπάσκετ, κι αυτοί παριστάνουν σήμερα τους “αντιφά”.
Και καλά κάνουν γιατί μπορεί να είναι.
Όπως μπορεί να είναι και Πασόκοι, Φιλελέδες, Κομουνιστές, Αναρχικοί ή Οικολόγοι εναλλακτικοί.
Τι σχέση έχει η μπάλα με την Πολιτική και πώς μπορείς να πεις ότι μια ομάδα, που είναι ένα σύνολο εκατοντάδων χιλιάδων οπαδών, μπορεί να είναι “μαύρο” ή “άσπρο” ή “γκρι”. Κάποιοι θα είναι έτσι, κάποιοι άλλοι θα είναι αλλιώς.
Από την άλλη είχε κανένα λόγο η Χούντα να τα βάλει με τον Ολυμπιακό; Ή τον κάθε Ολυμπιακό;
Ότι και καλά εκπροσωπούσε το…προλεταριάτο;
Τα καθεστώτα, ειδικά τα σόσιαλ-εθνικιστικά, όπως αυτό της Επταετίας, θέλουν ο κόσμος να ξεδίνει στην μπάλα και στα λοιπά θεάματα.
Τσόντα-Μπάλα και Καράτε.
Επί Χούντας πήρε τα δύο πρώτα του Κύπελλα ο ΠΑΟΚ και γιγαντώθηκε οπαδικά στη Θεσσαλονίκη -παρότι “αντιφά” και αυτός- επί Χούντας πήρε και ο Άρης το Κύπελλο του.
Επί Χούντας ξεκίνησε και η βιομηχανία της Τσόντας (by the way). Επί Χούντας και η μαζικοποίηση της διασκέδασης στα μπουζούκια.
Η Χούντα ήταν με όλους, αρκεί να μην την ενοχλούσες. Όπως όλα τα Καθεστώτα εξάλλου.
Ακούτε κάθε Σάββατο και Κυριακή, 12 με 2, Σπ.Αλεξάκη και “Μονακό”, στον Cretafans Radio