Aπελπιστική κατάσταση στην Κρήτη με τις αφίξεις μεταναστών – Τσακώνονται για μια… πετσέτα

Στοίβες από φαγητά, ένα πρόχειρο πλυσταριό, αμέτρητοι μετανάστες σε στρώματα κατάχαμα. Όσοι φτάνουν στην Κρήτη είναι σχεδόν αποκλειστικά νεαροί άνδρες.

«Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, δεν είναι τίποτα τυχαίο. Αυτοί έρχονται στην Κρήτη με σκοπό να φτάσουν στην Αθήνα, αν μείνουν 2 – 3 ημέρες αρχίζουν και ανησυχούνε. Αν περάσουν πολλές ημέρες αρχίζουν και δυσανασχετούνε, μεταξύ τους μπορεί να τσακωθούνε», λέει ο Βασίλης Κατσικανδαράκης, πρόεδρος ένωσης ΛΣ Κρήτη
Εικόνες «απόβασης» ακόμα και σε πολυσύχναστες παραλίες είναι πια η νέα κανονικότητα. Η Κρήτη «βουλιάζει» από μετανάστες και η Ελλάδα αναζητά απεγνωσμένα λύση.

Όσοι φτάνουν δεν χωράνε στο νησί. Όλοι έχουν ξεκινήσει κατά κανόνα από τη Λιβύη και όπως λένε, στη Λιβύη υπάρχουν αμέτρητοι ακόμα έτοιμοι να κάνουν το ίδιο ταξίδι, ένα ταξίδι πανάκριβο.

Επαφές με ΕΕ & Χαφτάρ

Σύμφωνα με λιμενικούς, όσοι φτάνουν κοντά στην Ελλάδα απλά φροντίζουν να ναυαγήσουν. Έτσι οι ελληνικές Αρχές υποχρεούνται να τους δώσουν βοήθεια και πρακτικά μπαίνουν ανεξέλεγκτα στη χώρα.

«Κρήτη: Διασώθηκαν άλλοι 162 μετανάστες ανοιχτά της Γαύδου, πάνω από 1.500 έχουν φτάσει τις τελευταίες ημέρες», λέει σε άρθρο του το in. Στην συντριπτική πλειοψηφία τους σε ποσοστό πάνω από το 98%.  είναι άνδρες ηλικίας μεταξύ 18 – 30 ετών. Το  “ταξίδι” από τα παράλια της βόρειας Αφρικής κοστίζει κατά μέσω όρο περίπου 4.000 ευρώ “το κεφάλι”.  Μεγάλο είναι και το ερώτημα που πλανάτε, που τα βρίσκουν οι φτωχοί και ταλαιπωρημένοι αυτοί άνθρωποι αυτά τα χρήματα, την στιγμή που για τον μέσο Έλληνα-πολίτη χώρας Ευρωπαϊκής ένωσης-  είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποταμιεύσει ένα τέτοιο ποσό για οποιονδήποτε λόγο.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί και η ανάρτηση της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

«Ο τρόμος δεν χρειάζεται πρόσκληση. Χρειάζεται ένα άνοιγμα. Η μαζική μετανάστευση επιτρέπει στους βίαιους εξτρεμιστές να εκμεταλλεύονται τα τρωτά σημεία. Αν η Ευρώπη θέλει να σταματήσει την επόμενη επίθεση, πρέπει να φυλάξει τις πύλες και να εμποδίσει τους τρομοκράτες να περάσουν».

Από την μεριά της, η χώρα μας αναζητά βοήθεια στην Ευρώπη, αλλά κάνει και επαφές με τον στρατάρχη Χαφτάρ στη Λιβύη.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα συνοδεύσει τον αρμόδιο Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να βρεθεί μία πολιτική και βιώσιμη λύση στο ζήτημα αυτό.
πηγή: zarpanews.gr

ΚΩΤΗΣ 300×250
Μπορεί επίσης να σας αρέσει